چرا امر به معروف و نهی از منکر یک موفقیت است

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی صبح امروز سه شنبه (31 تیرماه) در اولین نشست تخصصی ائمه جماعات، اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر که در ارم برگزار شد. هتل با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) گفت: پیامبر (ص) فرمودند مقام امر به معروف و نهی از منکر مقامی است که جانشین خدا و رسول باشند. خدا روی زمین همچنین حضرت علی علیه السلام در حدیثی می فرماید که هدف از احیای دین سه چیز است; اقامه اجرای احکام الهی و امر به معروف و نهی از منکر است.

وی در ادامه با بیان اینکه برخی می گویند ما در زمان شاه نماز نمی خواندیم و روزه نمی گرفتیم، ادامه داد: چرا انقلاب کردی؟ وی خاطرنشان کرد: این شبهه هدفمندی است که برخی مطرح می کنند. در زمان شاه نماز و روزه برپا می شد اما اهداف اساسی و اصلی دین از جمله امر به معروف و نهی از منکر در جامعه وجود نداشت و ظالمان و کفار مانند آمریکا و اسرائیل بر کشور ما اداره می شدند. در ظاهر عزا بود، اما در اصل مذهبی نبود.

https://takgram.com

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: امام باقر(ع) می فرمایند امر به معروف و نهی از منکر از صفات خداوند است و هرکس این دو فرمان را احیا کند خداوند دوستش دارد و هر که آن را اجرا نکند عذاب می شود. به خدا زجر می کشد بزرگترین شهرت جمهوری اسلامی ایران مقابله با حکومت شاهنشاهی و رژیم صهیونیستی است و اکنون می بینیم که خداوند عزت این کشور را به ارمغان آورده است و برخی از دولت های عربی که غرب را شکست دادند اکنون ذلیل شده اند.

محمدی افزود: علمای بنی اسرائیل طبق آیات قرآن کریم امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه نادیده گرفتند و خداوند آنها را مجازات کرد. ما باید از این مقوله تاریخی عبرت بگیریم چرا که امید داشتند از مال و مقام و مقام در جامعه چیزی به سراغشان بیاید، لذا از این فریضه الهی غافل شدند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تصریح کرد: رهبری اعلام کرده اند رمز و اساس انقلاب اسلامی این است که باید با روحیه انقلابی و جهادی حرف خود را به گوش دشمنان برسانیم. به هر طرف که نگاه کردیم شکست خوردیم. خدا می گوید از مردم نترس، از من بترس. عامل موفقیت نظام دینی این است که به معروف و نهی از منکر عمل کند. جمهوری اسلامی بالاترین مصداق امر به معروف و نهی از منکر است که از ابتدای انقلاب تاکنون توسط امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری دنبال شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به اینکه در کلام ائمه اطهار(ع) بهترین مصداق امر به معروف و نهی از منکر مبارزه با ظلم است، یادآور شد: ایران همواره به خدا ایمان داشته است. و با عزت ببینید با ظلم مبارزه شده است. زمانی که انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست، بیانیه ای صادر کردند که وزارت امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شد و بعد از ایشان مقام معظم رهبری این مسئولیت را برعهده گرفتند، اما متأسفانه در این زمینه خیلی خوب عمل نکردیم. ما باید امر به معروف و نهی از منکر را از دستگاه های اجرایی و نهادهای ملی آغاز کنیم.

محمدی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کنیم بخشی برای ترویج معارف قرآن و اهل بیت(ع) و بخشی دیگر توجه به مقوله های امر به معروف و نهی از منکر است. آنچه ممنوع است، آنچه در جامعه گاهی به آن توجه نمی شود. دستگاه های اجرایی کشور می توانند شاخص هایی را برای کارکنان و خانواده هایشان پیشنهاد کنند. گاهی می بینیم کارمندی در اداره ای مشغول به کار است که برخی از اعضای خانواده او اخلاق و حجاب متفاوتی با آن فرد دارند، بنابراین باید به آن کارمند کمک کنیم تا خانواده او نیز به سمت دستورات اسلامی حرکت کند.

وی افزود: عملکرد کارکنان باید در طول سال مورد ارزیابی قرار گیرد. در زمان غربالگری از اعضای درجه یک خانواده اش گرفته تا اطرافیانش بررسی و تحقیق می کنیم اما بعد از گذراندن این مرحله دیگر کاری با او نداریم. مزایا و معایب هر دستگاه باید مشخص شود. مثلاً اگر در وقف مشکل سوء استفاده از موقوفه وجود داشته باشد، باید رفع شود یا اگر دیده شود که حقوق امامزاده از نظر مادی و معنوی برای فرد یا سازمانی درک نمی شود، باید رفع شود. مسئله. خود سازمان ها باید امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه پیاده کنند. اگر می بینیم وزارتخانه ای دارای ثروت زیادی است باید مزایا و معایب آن را مدام ارزیابی کرد.

محتوای مرتبط:  چطور در شیردهی وزن کم کنیم نی نی سایت

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر باید ضمانت اجرایی در جامعه داشته باشد. بحث حجاب یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است. ما باید نسبت به این فریضه الهی احساس مسئولیت کنیم و مقر امر به معروف و نهی از منکر باید به این سمت برود. گاهی برخی از سیاست‌های ما در این زمینه سطحی است، در حالی که سیاست‌های سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها باید مطابق با ارزش‌های دینی و دستورات امام و حاکمان باشد.

وی گفت: موضوع بچه دار شدن یکی از موضوعاتی بود که مقام معظم رهبری پس از سفر به خراسان شمالی به آن اشاره کردند. چقدر این کار را در جامعه خوب انجام داده ایم؟ گاهی علت ها و عوامل را فراموش می کنیم و فقط اثر را می بینیم. قبل از ماه مبارک رمضان، رهبری بحث توهین فرهنگی را مطرح کردند که هم در تولید محصولات فرهنگی و هم در کنترل آن مشکل داریم. چه توجهی به این امتناع شد؟ گاهی می‌بینیم احادیث و آیات امر به معروف و نهی از منکر فقط در نماز جماعت گفته می‌شود، اما سیاست و جهت‌گیری نهادها و سازمان‌ها در این حوزه تغییر نکرده است.

انتهای پیام

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، خداوند متعال برتری و امتیاز امت اسلامی را امر به معروف و نهی از منکر می داند، چنان که در سوره آل عمران آیات 110 و 104 می فرماید: «شما بهترین امتی هستید که دارید. برای مردم ظاهر شد، زیرا امر به معروف و نهی از منکر می کنید و در جای دیگر دستور می دهد که «امتی از شما را به خیر دعوت می کنند و امر به معروف و نهی از منکر می کنند و از نجات دهندگان خواهند بود».

دو فریضه بزرگ خداوند، امر به معروف و نهی از منکر، ضامن انجام سایر فرایض الهی است. شرع مقدس می خواهد با واجب ساختن این دو فریضه، با ایجاد ولایت عمومی و گسترده و یک الزام عمومی مؤمنان و مسلمانان نسبت به ترک واجبات، آنان را به معروف و ترک منکر وادار کند. مستحبات یا انجام منکرات و منکرات الهی. .

حضرت امیرالمومنین (ع) نیز در این باره می فرماید: استواری دین امر به معروف و نهی از منکر و اجرای حدود الهی است.

استان قم از نظر مکان و محل اجتماع انقلاب و جمعیت کیفی آن که نقش پایه ها و تولید اسلام ناب محمدی و ام القری جهان اسلام است، محل کینه توزی است. و شرارت دشمنان، پس هرکس وظیفه شرعی انقلابی و سیاسی در برابر دشمنانی دارد که از نیرنگ و نیرنگ استفاده می کنند. آنها حاضرند با احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر علیه مردم انقلابی قم قیام کنند.

اجرای کامل فرایض دینی در گرو زنده نگه داشتن امر به معروف و نهی از منکر است

به همین دلیل بسیاری از بزرگان نظام بر احیای این فریضه الهی تاکید داشتند و مطالبات بسیاری از آنان و مردم از مسئولان وجود دارد. آیت الله مکارم شیرازی نیز در این زمینه امر به معروف و نهی از منکر را یکی از مهم ترین واجبات دینی دانست و گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از مهم ترین واجبات دینی است، مهم اما تاکنون نتوانسته ایم. برای ادای حق این تکلیف شرعی. برخی معتقدند پیشگیری از گناه تنها نتیجه امر به معروف و نهی از منکر است، در حالی که مسائل مختلف اجتماعی از جمله امنیت با این فریضه شرعی پیوند خورده است.

این مرجع تقلید امر و نهی از منکر را یک رسالت دینی دانست و تصریح کرد: طبق روایات، اجرای کامل فرایض مختلف دینی منوط به زنده نگه داشتن امر و نهی از منکر و امنیت و تحقق آن است. حقوق با امر و نهی از منکر رابطه قطعی دارد.به همین دلیل این فریضه دینی روح سایر احکام الهی است که اگر این روح حذف شود، احکام بی حیات می ماند.

وی کاهش پرونده های قضایی و اختلافات خانوادگی را ضرورت گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: به این فرهنگ باید از منظری وسیع نگریست که اصل هشتم قانون اساسی به این دین اختصاص دارد. وظیفه، اکنون اجرای این قانون بار دیگر توسط مجلس به دولت ابلاغ شده است.

محتوای مرتبط:  چرا نباید روی اتش حاصل از بنزین اب ریخت

به گفته آیت الله مکارم شیرازی، این فریضه دینی و الهی در صورت تربیت مردم محقق می شود و اجرای این آموزش ها توسط روحانیون و غیر روحانیون نباید موجب انزجار و نفرت شود.

حجت الاسلام والمسلمین مجید یزدی نقش معلمان را در این عرصه مهم ارزیابی کرد و گفت: خداوند نعمت انسان سازی را به معلمان داده است در حالی که این وظیفه را بر عهده پیامبرانش گذاشته است، اکنون این گروه با تبیین شرایط و مقایسه وضعیت گذشته با زمان حال، می تواند به آگاهی نسل های بعد از انقلاب مربوط باشد، اقدام موثری با نظام اسلامی انجام داده و زمینه درک و سپاسگزاری از مواهب انقلاب را فراهم می کند.

معاون دادستان مرکز استان قم در ادامه بر تربیت دینی کودکان از دوران شیرخوارگی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر چیزی مهمتر از اقامه و حفظ نظام اسلامی نیست، تمام دنیا و آخرت در دین است که باید رعایت شود. از کودکی به فرزندانمان تلقین شده است.

وی بر ولایت اسلامی ملت مسلمان ایران تاکید کرد و افزود: می‌توان با شناسایی و شناخت دشمنان، با اتکا به ولایت فقیه و با آگاهی و حضور در عرصه‌های مختلف علمی، به مقابله با نقشه‌ها و نظریه‌های دشمنان پرداخت. ، تحصیل، دین، سیاست و… و نسل جوان را حامی نظام و انقلاب کند.

اهمیت امر به معروف و نهی از منکر نیز از منظر رهبر معظم انقلاب در سخنان رهبر معظم انقلاب به‌طور برجسته‌ای به چشم می‌خورد: «هیچ افتخاری بالاتر از ایجاد و حفظ نظام اسلامی نیست. هر کس در این راه تلاش کند آنچه را که معروف است انجام داده است و آبرو و آبرو را حفظ کرده است.

ذهنیت انقلاب را در فرزندانمان نهادینه کنیم

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم همچنین ویژگی های فلسفی ذهنیت را در اجرای امر به معروف و نهی از منکر برشمرد و گفت: امروز فرزندان ما فقط ذهنیتی دارند که از پیروزی انقلاب برخاسته است. انقلابی که از منظر علمی و فلسفی و به دنبال آن زیرساخت های تعلیم و تربیت دیده می شود این ذهنیت را در وجود آنها نهادینه کرده است.

شیخ الاسلام افزود: ذهنیت فلسفی باید اصولی مانند جامعیت داشته باشد که مربوط به پیشرفت انقلاب و مقایسه با گذشته است و اصل دوم که بحث شکل گیری و عمق انقلاب و بحث است. جریان عظیمی که تاکنون دولت نتوانسته به چنین انقلابی دست یابد ایجاد و همچنین اصل سوم انعطاف پذیری که به تفاوت بین نسل ها و تأثیر آنها در زندگی آنها اشاره دارد.

وی با اشاره به برنامه درسی محور بودن نظام و تأثیرات زیربنایی آن در شکل گیری نیروی انسانی، گفت: معلمان ما با در نظر گرفتن مبانی فلسفی ذهنیت و با رعایت اصول فکری، وظیفه خطیری در شکل گیری نیروی انسانی ما خواهند داشت. برنامه ریزی و ارائه ایده های خود

هشت اصل موفقیت در امر به معروف و نهی از منکر

کارشناسان دینی بر این باورند که برای انتخاب عادلانه ترین و مؤثرترین روش کار با ملاحظات اسلامی امر به معروف و نهی از منکر، رعایت و توجه به اصولی مانند فعالیت و اعتلای از خود و شروع از خود، اولویت بندی و تعیین اولویت در رابطه با خوب یا بد و از کجا شروع کنیم شناخت عموم و احترام به شخصیت آنها، شناخت زمان و شناخت شرایط و الزامات محیطی، رعایت جایگاه و پرهیز از افراط و تفریط، استفاده از همه ظرفیت ها، پیگیر و صبور بودن تا حصول نتیجه ضروری است. و پرهیز از موقعیت های تهمت آمیز و موقعیت های آلودگی ضروری است.

همانطور که مقام معظم رهبری در تبیین این فریضه تعبیر کردند; یعنی همه مؤمنان در هر کجای دنیا که هستند موظفند جامعه را به سوی امر به معروف و به معروف و همه خوبی ها پیش ببرند و نهی از منکر به معنای دوری همگان از منکر و منکر است. به همین دلیل است که نهادینه شدن این فریضه الهی از سنین مدرسه می تواند آینده زیبایی را برای نظام ترسیم کند، زیرا فرزندان امروز با آموزش کافی این آینده را رقم می زنند.

گزارش الهام پناهی فر

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بسیار جالب بود. امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند به نوعی یک راه حل برای مسائل اجتماعی باشدت کمک کند. همچنین، انجام این کار به ما کمک می‌کند تا به دیگران نشان دهیم که ما به جامعه محل اقامت خود علاقه‌مندیم و از آن مراقبت می‌کنیم. اما باید توجه داشته باشیم که این کار باید با احترام به دیگران انجام شود و نباید به آن‌ها زور بکشیم. این کاملاً به عهده ماست که می‌توانیم به دیگران کمک کنیم در حالی که آن‌ها را بی‌احترامی نمی‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا